Mignolet: “Ik blijf kalm, maar ik moet aan mijn toekomst denken”

Mignolet: “Ik blijf kalm, maar ik moet aan mijn toekomst denken”

Simon Mignolet lijkt zijn plaats in doel definitief kwijt aan Loris Karius. Jurgen Klopp probeert zijn landgenoot al enkele seizoenen te pushen en lijkt nu opnieuw zijn poulain naar voor te schuiven als eerste keeper. Geruchten over een felle ruzie met Klopp worden door Mignolet ontkend bij Sporza.

“Ik heb die geruchten ook gehoord, maar er is niets van aan. Na Burnley heb ik een gesprek gevraagd. In de kerstperiode hebben we weer geroteerd en ik vond dat geen gezonde situatie. Klopp heeft me in dat gesprek bevestigd wat ik al vermoedde. Ik ben daar natuurlijk niet gelukkig mee, maar je moet altijd de keuze van de trainer respecteren. Er zijn zeker geen zware woorden gevallen. Ik weet wel waar in aan toe ben en de situatie is duidelijker geworden.”

Mignolet kreeg al een bericht van Belgisch bondscoach Roberto Martinez, die veel vertrouwen heeft in de Limburger. Hij kreeg ook steun van ex-doelmannen Shay Given en Geert De Vlieger. Eerder dit seizoen had legende Ray Clemence al zijn zorgen geuit over de manier waarop Klopp met Mignolet omgaat.