Van Dijck kopt Liverpool voorbij Everton

Van Dijck kopt Liverpool voorbij Everton

Liverpool – Everton 2-1

Liverpool FC heeft voor de derde keer op rij een match gewonnen met 2-1. De Reds speelden dominant tegen een erg defensief en agressief spelend Everton. Toch werd het nog spannend tot de laatste minuut, maar LFC stoot verdiend door naar de volgende ronde van de FA Cup.

Wayne Rooney toonde zich in de beginfase met enkele smerige fouten, slechts bestraft met één keer geel. Liverpool had veel balbezit, maar kon geen kansen afdwingen tegen het defensieve Everton. Tot Mason Holgate zijn armen rond Adam Lallana sloeg en de bal op de stip ging. James Milner liet de kans niet liggen. Holgate ontsnapte aan geel en kreeg ook geen kaart toen hij Roberto Firmino in de tribunes duwde terwijl de bal al over de zijlijn was.

Na de pauze kwam er wat meer ruimte en kreeg Liverpool meer kansen. Lallana trapte naast, Virgil Van Dijck kopte recht op Jordan Pickford en de keeper van Everton hield ook de knal van Andrew Robertson uit zijn doel. De thuisploeg bleef kansen missen en plots viel de goal aan de overkant. Gylfi Sigurdsson werkte een snelle counter perfect af. Liverpool was niet aangeslagen en ging opnieuw op zoek naar een voorsprong en kreeg in de 84ste minuut wat het verdiende. Debutant Van Dijck kopte de 2-1 tegen de touwen.

Liverpool: Karius, Gomez (Alexander-Arnold), Matip, Van Dijk, Robertson, Milner (Solanke), Can, Lallana (Wijnaldum), Oxlade-Chamberlain, Mane, Firmino.