Liverpool zet druk op de concurrenten

Liverpool zet druk op de concurrenten

West Ham – Liverpool 1-4

Liverpool heeft de drie punten relatief gemakkelijk weggekaapt bij West Ham. Het werd uiteindelijk 1-4 tegen de zwakke Hammers. Hierdoor kruipt Liverpool in de stand op gelijke hoogte met Arsenal en Chelsea. Die spelen beiden op zondag een topper tegen een ploeg uit Manchester. Er verliezen dus al zeker minstens twee concurrenten punten dit weekend.

Liverpool begon sloom aan de partij en de eerste kans was voor West Ham. André Ayew stifte de bal over Simon Mignolet, maar het leer botste tegen het doelhout. De wedstrijd kabbelde voort tot de 21ste minuut. Mohamed Salah scoorde op aangeven van Sadio Mane na een snelle counter. Drie minuten later stond het 0-2. De bal viel na een hoekschop voor de voeten van Joel Matip en die miste niet.

Na rust viel er meer te beleven. Manuel Manzini scoorde de aansluitingstreffer na zwak verdedigen van Joe Gomez. Maar nog geen minuut later bedroeg de kloof opnieuw twee doelpunten. Alex Oxlade-Chamberlain geraakte in twee keer voorbij Joe Hart. West Ham ging meer aanvallend spelen en de Reds konden nu naar hartelust counteren. Dat leverde al snel een tweede treffer voor Salah op na een harde knal in de hoek. In het slotkwartier hing de 1-5 meermaals in de lucht, maar de bezoekers kregen de bal niet meer tussen de palen. 

Liverpool: Mignolet, Gomez, Matip, Klavan, Moreno, Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (Lovren), Salah, Mane (Milner), Firmino (Solanke).