Reds slopen de muur van Huddersfield na rust

Reds slopen de muur van Huddersfield na rust

Liverpool – Huddersfield 3-0

Liverpool heeft Huddersfield verslagen, maar dat heeft meer moeite gekost dan de uitslag doet vermoeden. De bezoekers kwamen met elf verdedigers naar Anfield en voor rust vonden de Reds geen oplossingen. De opbouw verliep veel te traag. Mohamed Salah trapte de enige kans recht op doelman Jonas Lössl. Vlak voor rust kreeg Liverpool een strafschop na een trekfout, maar Salah knalde opnieuw op keeper Lössl.

Jurgen Klopp moet een donderpreek gegeven hebben tijdens de pauze want de tweede helft was een stuk beter. De Reds creëerden nu wel kansen en kwamen al snel op voorsprong. Daniel Sturridge versloeg Lössl met een knappe plaatsbal. De druk nam toe en Roberto Firmino kopte de 2-0 binnen. Er werden nog verschillende kansen gemist, zo kopte Joel Matip twee keer over. Georginio Wijnaldum was wel trefzeker met een harde knal in de bovenhoek.

Liverpool: Mignolet, Gomez, Matip, Lovren, Moreno, Henderson, Milner, Wijnaldum, Salah (Solanke), Firmino (Oxlade-Chamberlain), Sturridge (Can).