Liverpool wint triller in Leicester

Liverpool wint triller in Leicester

Leicester – Liverpool FC 2-3

Nadat Leicester eerder deze week Liverpool uit de League Cup knikkerde, waren de rollen nu omgekeerd. De Reds trokken aan het langste end na een spannende partij.

Liverpool begon opnieuw sterk aan de partij en Mohamed Salah miste ook al snel een heel grote kans. Emre Can knalde op de paal en Salah trapte de rebound onbegrijpelijk naast. Even later scoorde de winger dan toch, hij kopte een voorzet van Philippe Coutinho binnen. De Braziliaan verdubbelde de voorsprong met een heerlijke vrije trap. Liverpool leek op een vlotte zege af te stevenen, maar vlak voor rust liep het fout. Simon Mignolet werd gehinderd bij een hoekschop en Shinji Okazaki trapte de bal in een leeg doel.

Na rust veel inzet, maar ook veel balverlies aan beide kanten. Tot Daniel Sturridge inviel en een paar keer gevaarlijk uithaalde. En bij een uitbraak zette hij Jordan Henderson op weg naar de 1-3. Eén minuut later scoorde Jamie Vardy de aansluitingstreffer. Diezelfde Vardy mocht een strafschop trappen na een fout van Mignolet. De Belgische keeper zette zijn fout recht en hield de pegel van Vardy uit zijn doel.

Liverpool: Mignolet, Gomez, Lovren, Matip, Moreno, Henderson, Can (Milner), Wijnaldum, Coutinho (Oxlade-Chamberlain), Salah, Firmino (Sturridge).