Reds schieten 34 keer mis tegen Burnley

Reds schieten 34 keer mis tegen Burnley

Liverpool – Burnley 1-1

Liverpool FC is er opnieuw niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. Tegen Burnley hadden de Reds 71% balbezit en 35 schoten richting doel, maar de bal verdween maar één keer in de goal.

Burnley kwam met een erg defensieve stelling naar Anfield en liet Liverpool de bal. De hoge druk leverde aanvankelijk geen grote kansen op en plots viel de goal aan de overkant. Joel Matip en Ragnar Klavan gingen beiden onder de bal door en Scott Arfield knalde heerlijk binnen. Enkele minuten later verzond Emre Can een lange bal naar Mohamed Salah. Die kapte zich knap vrij en liet de kans niet liggen: 1-1.

Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Veel balbezit voor Liverpool, maar geen uitgespeelde kansen. De vele schoten van ver waren te hoog of vonden een lichaamsdeel op hun weg. Twee keer geraakten de Reds wel door de muur. Can knalde recht op Nick Pope en invaller Dominic Solanke zag zijn poging tegen de lat vliegen.

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson, Milner, Can, Coutinho, Salah, Firmino (Solanke), Sturridge (Oxlade-Chamberlain).