Mignolet blijft nummer één van Klopp

Mignolet blijft nummer één van Klopp

Jurgen Klopp heeft geprobeerd om duidelijkheid te scheppen omtrent de doelmannensituatie bij Liverpool FC. Met Simon Mignolet, Loris Karius en Danny Ward beschikt hij over drie ambitieuze keepers.

“We hebben sterke keepers nodig. We kunnen niet elk jaar op zoek gaan naar een nieuwe nummer twee of drie. We kunnen niet altijd zoeken naar spelers die op de bank willen zitten omdat ze te jong of te oud zijn. We hebben nu drie jonge keepers die klaar zijn om in doel te staan. We moeten deze situatie nu gebruiken in het voordeel van de club.”

“Simon Mignolet is onze nummer één. Op het einde van het seizoen zal hij ongeveer 85% van de matchen gespeeld hebben. Dat is een nummer één voor mij. Er zullen andere matchen zijn waarin Loris Karius zal spelen, zoals gisteren in de Champions League. Omdat hij ook al speelde tegen Arsenal was hij er klaar voor. De fans zullen moeten wennen aan zijn stijl, maar hij is een moderne keeper. Hij is heel koel aan de bal. Ik kan me geen enkele fout herinneren. Hij is in goede vorm en een goede keeper. Goed voor ons dus.”