Liverpool stoot door naar Champions League

Liverpool stoot door naar Champions League

Na de heenmatch heeft Liverpool FC ook de terugmatch tegen Hoffenheim gewonnen. De kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League kwam nooit in gevaar. Na 21 indrukwekkende minuten stond het al 3-0 en kon de voet van het gaspedaal.

Gedreven door een sublieme Mane en een hoog tempo drukte de thuisploeg Hoffenheim meteen weg. In de 10de minuut bracht Emre Can de Reds verdiend op voorsprong na een afgeweken schot. Acht minuten later stond Mohamed Salah op de juiste plaats om de 2-0 in doel te tikken. Vrijwel meteen maakte Can er 3-0 van na een schitterende voorzet van Roberto Firmino.

Hoffenheim probeerde meteen terug te slaan en Mark Uth mocht al invallen. Die stond vier minuten op het veld toen hij kon milderen tot 3-1. Na de pauze diepte Firmino de voorsprong verder uit na goed jagen van Jordan Henderson. Met de kwalificatie op zak liet Liverpool de bezoekers wat meer ademruimte en Sandro Wagner mocht de 4-2 op het bord zetten.