Reds winnen in Hoffenheim

Reds winnen in Hoffenheim

Hoffenheim – Liverpool 1-2

Liverpool FC heeft een goede uitgangspositie verworven in Hoffenheim. De Reds kwamen in een moeilijke match 0-2 voor, maar moesten uiteindelijk tevreden zijn met 1-2.

De Duitsers begonnen sterk aan hun eerste Europese wedstrijd ooit. Simon Mignolet moest al in de twaalfde minuut een strafschop stoppen. Ook later in de partij moest hij nog een paar keer uitpakken met knappe reddingen. In de 35ste minuut kwam Liverpool op voorsprong na een schitterende vrije trap van Trent Alexander-Arnold, loepzuiver in het hoekje.

Na de pauze had Hoffenheim veel balbezit, maar de beste kansen waren voor Liverpool. Doelman Oliver Baumann kon telkens relatief gemakkelijk redden. Tot een voorzet van James Milner afweek in doel. Liverpool leek nu af te stevenen op een ruime zege, maar in de slotfase werd het toch nog bibberen. Mignolet moest snel plat om de aansluitingstreffer te voorkomen. In de 87ste minuut was het dan toch prijs. Invaller Mark Uth glipte door de buitenspelval en schoot keihard binnen.