Slot start seizoen met zege in Ipswich

Ipswich – Liverpool FC 2-0

Liverpool FC is het seizoen gestart met een overwinning op bezoek bij promovendus Ipswich. Na een evenwichtige eerste helft, trokken de Reds na rust het laken naar zich toe en wonnen met 0-2.

Voor de pauze wisten beide ploegen kansen te creëren, maar niemand kreeg de bal in doel. Na rust lukte dat wel twee keer voor LFC. Na een knappe aanval scoorde Diogo Jota op aangeven van Mohamed Salah. Even later verdubbelde de Egyptenaar zelf de voorsprong. Voor Salah was het de negende keer dat hij scoorde op de openingsspeeldag van de Premier League, een absoluut record. En zo bezorgde hij Arne Slot ook meteen de overwinning bij zijn debuut bij LFC.

Liverpool: Alisson, Van Dijk, Diaz, Szoboszlai, Mac Allister, Salah, Jota (Gakpo, 79), Robertson (Tsimikas, 79), Gravenberch, Alexander-Arnold (Bradley, 77), Quansah (Konate, 46).