Openen en sluiten transfermarkt bepaald

Openen en sluiten transfermarkt bepaald

De FA heeft meegedeeld wanneer de Engelse transfermarkt zal openen en sluiten. In die periode kunnen Engelse clubs spelers kopen van andere clubs. In sommige landen is de transfermarkt op een ander ogenblik open. Clubs uit die landen kunnen dan wel nog spelers van Engelse clubs kopen, maar omgekeerd kan niet. 

De Engelse transfermarkt zal openen op vrijdag 14 juni 2024. Op vrijdag 30 augustus middernacht zal de markt terug sluiten. Op woensdag 1 januari 2025 zal de wintertransferperiode geopend worden, deze sluit dan op maandag 3 februari middernacht. 

De Engelse voetbalbond heeft bij het bepalen van deze datums overleg gepleegd met andere grote competities. Onder andere Spanje, Duitsland en Italië zullen op hetzelfde moment sluiten.