Liverpool speelt gelijk in Birmingham

Liverpool speelt gelijk in Birmingham

Aston Villa – Liverpool FC 3-3

Liverpool FC en Aston Villa hebben de supporters verwend op de voorlaatste speeldag van het seizoen. Het werd uiteindelijk 3-3.

Voor LFC stond er niets meer op het spel bij de laatste uitwedstrijd onder leiding van Jurgen Klopp, maar de Reds vlogen er van bij de start in. In de tweede minuut stonden de Reds al 0-1 voor. Doelman Emiliano Martinez sloeg de lage voorzet van Harvey Elliott in zijn eigen doel. De Villains hebben wel nog punten nodig in de strijd om de vierde plaats en sloegen al snel terug via Joeri Tielemans. Beide ploegen creëerden kansen, maar Liverpool ging met een voorsprong rusten na een binnentikker van Cody Gakpo

Na de pauze leken de Reds op weg naar de drie punten. Jarrel Quansah maakte er met een kopbal 1-3 van. De thuisploeg gaf niet op en plots scoorde invaller Jhon Duran twee keer op drie minuten tijd. De eerste was een laag schot, de tweede met een gelukje nadat de bal via zijn dijbeen over Alisson Becker wipte. Alisson moest in blessuretijd nog de 4-3 voorkomen. 

Liverpool: Alisson, Gomez, Endo, Van Dijk, Diaz, Mac Allister, Salah, Gakpo, Elliott, Alexander-Arnold, Quansah.

Subs: Kelleher, Konate, Szoboszlai, Nunez, Jones, Tsimikas, Gravenberch, Bajcetic, Bradley.