Reds vinden vertrouwen terug tegen Tottenham

Reds vinden vertrouwen terug tegen Tottenham

Liverpool FC – Tottenham 4-2

Voor de aftrap van de partij tussen Liverpool FC en Tottenham waren de Reds al zeker van de kwalificatie voor de Champions League en zo goed als zeker dat de titel niet meer haalbaar is. Na enkele moeilijke weken, vonden ze nu wel terug vlot de weg naar doel. 

De Spurs probeerden al vroeg druk te zetten en trokken het balbezit naar zich toe, maar de Reds creëerden de kansen. Na een kwartier spelen was het dan ook raak voor Mohamed Salah. Eerder had hij al de deklat geraakt, maar dit keer kopte hij de voorzet van Cody Gakpo zuiver binnen. 

Liverpool bleef kansen aan elkaar rijgen en vlak voor rust viel de verlossende 2-0. Doelman Gulgielmo Vicario kon de poging van Salah nog keren, maar Andrew Robertson was er als de kippen bij om de bal in doel te leggen.

Na de koffie gingen de Reds op hun elan verder. Gakpo scoorde al snel op aangeven van Harvey Elliott. Even later pakte de jonge Engelsman uit met een heerlijke plaatsbal. Met de 4-0 op het bord leek LFC zijn schaapjes op het droge te hebben, maar het werd toch nog even spannend in de slotfase na doelpunten van Richarlison en Son Heung-Min.

Liverpool FC: Alisson, Endo (Bajcetic, 64), Van Dijk, Diaz (Nunez, 74), Mac Allister (Gravenberch, 74), Salah, Gakpo, Elliott (Szoboszlai, 83), Robertson (Gomez, 64), Alexander-Arnold, Quansah.