Buren van Everton maken het lastig voor Liverpool

Buren van Everton maken het lastig voor Liverpool

Everton – Liverpool FC 2-0

Liverpool FC heeft de Merseyside derby verloren van een extreem gemotiveerd Everton. Voor de Blues is deze derby telkens de wedstrijd van het seizoen en dat was er opnieuw aan te merken vandaag. Ze knokten voor elke morzel grond en hielden de drie punten thuis. 

Beide ploegen creëerden veel kansen en zowel Alisson Becker als Jordan Prickford pakten meermaals uit met knappe reddingen. Vooral Darwin Nunez wrong weer een aantal kansen de nek om. Everton ging wel met een voorsprong rusten na een frommelgoal van Jarrad Brantwaite. De Reds probeerden voor rust nog op 1-1 te komen, maar kregen ondanks de hoge druk de bal niet voorbij Prickford. 

Na de pauze werd de hoop van de Reds al snel de grond in geboord. Bij een hoekschop mocht Dominic Calvert-Lewin de bal vrij binnen koppen. Luis Diaz bleef proberen, maar trapte tegen de paal. Met de moed der wanhoop lukte het niet meer voor de Reds. 

Door deze nederlaag wordt het voor Liverpool FC een stuk lastiger om dit seizoen de titel in de Premier League te pakken. Ze moeten nu al rekenen op meerdere misstappen van Manchester City en Arsenal de komende weken. 

Liverpool: Alisson, Van Dijk, Konate (Quansah, 63), Diaz, Szoboszlai (Endo, 63), Nunez, Mac Allister, Salah, Jones (Elliott, 63), Robertson (Tsimikas, 83), Alexander-Arnold (Gomez, 83).