Liverpool laat het liggen tegen Palace

Liverpool laat het liggen tegen Palace

Liverpool FC – Crystal Palace 0-1

Liverpool FC heeft opnieuw verloren op Anfield, dit keer tegen Crystal Palace. Hierdoor hebben de Reds de kans laten liggen om de leiding in de Premier League te heroveren, ook Arsenal verloor namelijk (van Aston Villa). Nu kunnen beide teams jacht maken op de nieuwe koploper: Manchester City. 

Tegen Palace begon Liverpool vrij goed, maar het was moeilijk om gaten te vinden in de defensie van Palace. Die zaten er wel in de defensie van LFC, het was kaas met grote gaten. Na een kwartier spelen leverde dat de 0-1 van Eberechi Eze op. De Reds leken even aangeslagen en Andrew Robertson moest de 0-2 voorkomen door met een ultieme sliding de bal van de lijn te vegen. Liverpool kwam voor rust toch nog aan enkele kansen, maar Dean Henderson hield zijn netten probleemloos proper. Wataru Endo was het dichtst bij een treffer, maar vond het doelkader op zijn weg.

Ook na de koffie kregen beide ploegen grote doelkansen. Darwin Nunez knalde van dichtbij op doelman Henderson terwijl ook andere Reds de bal niet over de lijn kregen bij meerdere pogingen. Aan de overkant moest Alisson Becker LFC enkele keren in de match houden. Curtis Jones leek dan toch op weg naar de gelijkmaker, maar plaatste de bal naast doel. Pijnlijk puntenverlies voor LFC dus. 

Liverpool: Alisson, Endo (Szoboszlai, 46), Van Dijk, Konate, Diaz (Gakpo, 66), Nunez (Jota, 66), Mac Allister, Salah, Jones (Elliott, 82), Robertson, Bradley (Alexander-Arnold, 48).