Atalanta vernedert zwak Liverpool op eigen veld

Atalanta vernedert zwak Liverpool op eigen veld

Liverpool FC – Atalanta 0-3

Atalanta begon heel sterk aan de partij en Caoiminhin Kelleher moest al meteen uitpakken met een ongelooflijke redding toen Mario Pasalic helemaal alleen voor hem opdook. Liverpool herpakte zich en creëerde ook kansen, die glorieus gemist werden door Darwin Nunez. Harvey Eliott trapte wel nog tegen de winkelhaak.

Opnieuw brak het missen van kansen de Reds zuur op. Plots liep het niet meer en werd het een festival van slechte passes en voorzetten. Iedereen leek verloren en Atalanta profiteerde. Gianluca Scamacca maakte er 0-1 van. Voor rust moest Kelleher vermijden dat het 0-2 zou worden. 

Na de wanprestatie voor rust haalde Jurgen Klopp drie spelers naar de kant, maar het zorgde niet voor verbetering. De Reds leken moe en futloos en bleven onverzorgd voetballen. Toch waren er nog kansen, waarbij opnieuw Nunez zwaar de mist in ging. Klopp haalde hem naar de kant, maar dan viel de 0-2. Scamacca kreeg opnieuw een zee van ruimte en knalde de bal perfect in de hoek. 

Een kwartier voor tijd leek invaller Mohamed Salah Liverpool terug hoop te geven, maar het bleek buitenspel. Aan de overkant maakte Pasalic er nog 0-3 van. Liverpool lijkt zijn focus te mogen richten op de titelstrijd, of mogen we nog een mirakel verwachten in Italië?

Liverpool: Kelleher, Gomez, Endo (Jota, 76), Van Dijk, Konate, Nunez (Diaz, 60), Mac Allister, Jones (Szoboszlai, 46), Gakpo, Elliott (Salah, 46), Tsimikas (Robertson, 46).