Liverpool lijdt dom puntenverlies in Manchester

Liverpool lijdt dom puntenverlies in Manchester

Man Utd – Liverpool FC 2-2

Liverpool FC heeft twee punten verloren op Old Trafford. De Reds waren veruit de betere ploeg en speelden een resem kansen bij elkaar, maar moesten uiteindelijk tevreden zijn met een 2-2 gelijkspel tegen Man Utd. 

Voor rust speelde LFC heel dominant en kwam verdiend op voorsprong via Luis Diaz, nadat Darwin Nunez een hoekschop met het hoofd had verlengd. Liverpool had voor en vooral na de 1-0 tal van kansen om United helemaal af te maken, maar wrong ze allemaal de nek om. Vooral het vizier van Nunez stond niet scherp vandaag en ook de sterk infiltrerende Dominic Szoboszlai kreeg de bal meermaals niet in doel. 

Na rust kreeg Liverpool dan het deksel op de neus. Jarrel Quansah speelde een te slappe bal door het centrum en Bruno Fernandes trapte in een leeg doel. En het werd nog erger. Kobbie Mainoo kreeg te veel ruimte en krulde de bal in de verste hoek binnen. Plots moesten de Reds achtervolgen en opnieuw druk zetten. Dat leverde een strafschop op na een fout op Harvey Elliott. Mohamed Salah, die eerder el verschillende kansen miste, scoorde wel vanaf de stip. Liverpool ging nog op zoek naar de winnende treffer, maar de afwerking bleef ondermaats.

Door dit vermijdbare puntenverlies is Liverpool FC de leiding kwijt aan Arsenal, de Gunners hebben een beter doelsaldo (+51 tegenover +42). Manchester City volgt nu op één punt. 

Liverpool: Kelleher, Endo (Elliott, 69), Van Dijk, Diaz, Szoboszlai (Jones, 66), Nunez (Gakpo, 69), Mac Allister, Salah, Robertson, Quansah, Bradley (Gomez, 66).