Liverpool haalt het voor 60061 fans van Brighton

Liverpool haalt het voor 60061 fans van Brighton

Liverpool FC – Brighton 2-1

Liverpool FC heeft een felbevochten zege gehaald tegen Brighton. De Reds kwamen al vroeg op achterstand, maar knokten zich naar de zege. Dat gebeurde voor 60.061 toeschouwers, een record voor Anfield tijdens een match in de Premier League. 

De Reds waren nog niet wakker toen de bal al in het net lag. Danny Welbeck bracht Brighton al meteen op voorsprong. Liverpool vocht terug en Luis Diaz scoorde de verdiende gelijkmaker. 

Na de pauze gingen de Reds op zoek naar de zege en verhoogden de druk. Uiteindelijk viel de verlossende 2-1 na een knappe aanval waarbij Alexis MaxAllister de bal tot bij Mohamed Salah stak en die werkte koel af. Liverpool kreeg kansen om verder uit te lopen en Diaz scoorde opnieuw, maar de VAR zag dat zijn teen een centimeter te groot was. Hierdoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. 

Door het gelijkspel tussen Arsenal en Manchester City klimt Liverpool naar de top van de Premier League. LFC heeft twee punten voorsprong op Arsenal en drie op City.

Liverpool: Kelleher, Gomez, Endo, Van Dijk, Diaz (Gakpo, 89), Szoboszlai (Gravenberch, 90+4), Nunez (Elliott, 83), Mac Allister, Salah, Quansah, Bradley.