Liverpool uit FA Cup na verlengingen

Liverpool uit FA Cup na verlengingen

Man Utd – Liverpool FC 4-3 na verlengingen

Liverpool FC heeft de halve finales van de FA Cup niet bereikt. Na een sterke partij op Old Trafford hadden de Reds de kwalificatie in handen, maar ze misten de kansen om het helemaal af te maken en United kwam nog terug en haalde het in de verlengingen met 4-3.

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong toen Scott Mc Tominay de rebound van dichtbij in doel kon tikken. Voor rust stonden de Reds echter al verdiend op voorsprong. Vlak voor rust leverde de hoge druk twee doelpunten op. Eerst knalde Alexis MacAllister binnen op aangeven van Darwin Nunez, enkele minuten later was Mohamed Salah er als de kippen bij om de bal binnen te trappen nadat het schot van Nunez werd gepareerd. 

Na de pauze hield Liverpool vrij vlot stand en kreeg kansen om het op de counter af te maken. In de slotfase kregen de Reds het deksel op de neus. Invaller Antony trapte de bal perfect in de hoek. 

In blessuretijd kwam LFC opnieuw op voorsprong. Harvey Elliott scoorde met een afgeweken schot. Opnieuw gaven de Reds het nog weg. Marcus Rashford scoorde de 3-3 na dom balverlies op eigen helft. In de 120ste minuut liep het helemaal fout. Na een hoekschop voor Liverpool kon United counteren en Amad Diallo trapte vanuit een schuine hoek perfect via de paal de 4-3 binnen. 

Liverpool: Kelleher, Gomez (Tsimikas, 101), Endo, Van Dijk, Diaz (Clark, 114), Szoboszlai (Elliott, 71), Nunez, Mac Allister, Salah (Gakpo, 76), Robertson (Bradley, 76), Quansah.