Liverpool doet beter dan 5-1 in Praag

Liverpool doet beter dan 5-1 in Praag

Liverpool FC – Sparta Praag 6-1 (11-1 totaal)

Liverpool was na de heenmatch al zo goed als zeker voor de kwalificatie voor de kwartfinale van de Europa League, maar LFC deed er in de terugmatch nog een schepje bovenop. Na de ruime overwinning met 1-5 in Praag, hebben de Reds opnieuw brandhout gemaakt van Sparta. Na een kwartier spelen stond Liverpool FC al 4-0 voor. Het zou uiteindelijk 6-1 worden op Anfield. 

Liverpool nam een vliegende start op Anfield en begon meteen hoog druk te zetten. Dat leverde al snel de openingstreffer van Darwin Nunez op, in één tijd binnen getrapt na een lage voorzet van Dominic Szoboszlai. Nog geen minuut later was het al 2-0 na goed doorjagen. Mohamed Salah gaf de bal aan Bobby Clark en de youngster trapte onder doelman Peter Vindahl Jensen binnen. 

Drie minuten later waren de rollen omgedraaid. Salah scoorde op aangeven van Clark, opnieuw nadat de hoge pressie een balverovering opleverde. In de veertiende minuut was Salah opnieuw aangever, dit keer mocht Cody Gakpo de bal van dichtbij in doel leggen.  

Vlak voor rust kon Praag tegenprikken. Veljko Birmancevic glipte door de buitenspelval en liet Caoimhin Kelleher kansloos. 

Na de pauze pikte ook Szoboszlai zijn goaltje mee, opnieuw op aangeven van Salah. Drie assist voor de Egyptenaar. Het werd ook nog 6-1 dankzij de tweede goal van Gakpo. Die devieerde een schot van Harvey Elliott tussen de palen. 

Liverpool: Kelleher, Bradley, Quansah (Van Dijk, 66), Gomez (Tsimikas, 46), Robertson, Endo (McConnell, 46), Szoboszlai, Clark (Musialowski, 73), Salah, Nunez (Elliott, 46), Gakpo.