Liverpool blijft steken op gelijkspel in topper tegen City

Liverpool blijft steken op gelijkspel in topper tegen City

Liverpool FC – Manchester City 1-1
 
Dé topper in de Premier League tussen Liverpool FC en Manchester City is op een gelijkspel geëindigd. Beide ploegen speelden aanvallend voetbal en creëerden tal van kansen, maar het bleef 1-1. Hierdoor wordt Arsenal leider in de Premier League. LFC staat op gelijke hoogte met de Gunners, maar met een minder doelsaldo. City volgt op één punt. 
 
City nam de beste start op Anfield en Caoimhin Kelleher moest al snel enkele keren redding brengen. De Reds overleefden de vroege storm en kwamen beter in de partij. Plots viel echter de goal aan de overkant na een hoekschop van Kevin de Bruyne. Nathan Aké duwde de verdediger aan de eerste paal weg waardoor John Stones de lage voorzet vrij in doel kon trappen. Liverpool ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar voor rust lukte het niet meer om de bal in doel te krijgen. 
 
Na de pauze was het wel al snel raak. Ederson haalde de doorgebroken Darwin Nunez neer en de bal ging op de stip. Alexis MaxAllister zette de strafschop om. Liverpool was na rust de betere ploeg en had verschillende doelpogingen. Invaller Mohamed Salah kon een paar keer net niet kadreren. In de slotfase forceerde invaller Jeremy Doku nog een grote kans, maar knalde tegen de paal. Aan de overkant moest LFC eigenlijk nog een tweede penalty krijgen toen Doku op de borst van MacAllister trapte, maar de VAR gaf niet thuis. 
 
Liverpool: Kelleher, Gomez, Endo, Van Dijk, Diaz, Szoboszlai (Salah, 61), Nunez (Gakpo, 76), Mac Allister, Elliott, Quansah, Bradley (Robertson, 61).