Reds scoren vijf keer in Praag

Reds scoren vijf keer in Praag

Sparta Praag – Liverpool FC 1-5

Het was een mooie avond voor Liverpool FC in Praag. De Reds wonnen met 1-5 en zagen Mohamed Salah zijn comeback maken na maanden van blessureleed. Enige minpunt, Ibrahima Konaté moest geblesseerd naar de kant. 

Liverpool eiste al snel het balbezit op en zette Sparta onder druk. Na zes minuten spelen leverde dat al een strafschop op, na een fout op Alexis MacAllister. De Argentijn zette de penalty zelf om. Sparta voetbalde goed mee en Caoimhin Kelleher moest meermaals in actie komen. Aan de overkant scoorde Darwin Nunez wel na een snelle counter. Sparta bleef proberen om terug te slaan, maar vlak voor rust prikte Nunez opnieuw raak, 0-3.  

Meteen na de pauze kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken. De pas ingevallen Conor Bradley werkte een voorzet in eigen doel. Sparta kreeg even hoop, maar die werd al snel de kop ingedrukt door de 1-4 van Luis Diaz. In blessuretijd maakte Domonic Szoboszlai er nog 1-5 van.

Liverpool: Kelleher, Gomez (Bradley, 46), Endo, Konate (Van Dijk, 50), Diaz (Salah, 74), Nunez (Szoboszlai, 51), Mac Allister (Clark, 65), Gakpo, Elliott, Robertson, Quansah.