Alexander-Arnold belandt in overvolle ziekenboeg, 10 spelers out

Alexander-Arnold belandt in overvolle ziekenboeg, 10 spelers out

De medische dienst van Liverpool FC heeft zijn handen vol dit seizoen. De ziekenboeg was al overvol en nu komt ook Trent Alexander-Arnold er bij. Hij liep een knieblessure op tegen Arsenal. De rechtsback heeft een kleine scheur in de ligamenten van zijn knie. De blessure zou moeten genezen door enkele weken te rusten. Alexander-Arnold is een cruciale speler in het systeem van Jurgen Klopp

Klopp kan wel terug een beroep doen op Virgil van Dijk. De centrale verdediger miste het duel in Arsenal vanwege ziekte. Middenvelder Dominic Szoboszlai kan nog niet terug meespelen, hij heeft wel de loopoefeningen hervat. 

Pep Leinders gaf ook een update over de situatie van een paar andere geblesseerde spelers, waaronder twee linksbacks. Andrew Robertson moet binnenkort op controle bij de arts die zijn schouder heeft geopereerd. Hij zou, net als Kostas Tsimikas, eind deze maand de groepstrainingen kunnen hervatten. 

Op Thiago Alcantara en Stefan Bajcetic zal het nog iets langer wachten worden. Ergens in de loop van februari zouden beide middenvelders terug aansluiten bij de groep. 

Joel Matip en Ben Doak komen dit seizoen normaal niet meer in actie. Beiden moeten herstellen van een zware knieblessure. 

Het is afwachten wanneer Klopp terug een beroep kan doen op Mohamed Salah en Wataru Endo. In het slechtste geval zijn ze pas half februari terug in Liverpool.