Klopp geeft update over de ziekenboeg

Klopp geeft update over de ziekenboeg

De ziekenboeg bij Liverpool FC zit behoorlijk vol, vooral door spelers die langdurig buiten strijd zijn. Jurgen Klopp heeft nog eens een update gegeven over een aantal spelers. 

Thiago Alcantara zullen we in januari nog niet zien voetballen voor Liverpool FC. De middenvelder werd eind vorig seizoen geopereerd aan zijn heup en werkt nog steeds aan zijn terugkeer. Volgens Klopp zal hij ergens gedurende januari terug kunnen aansluiten bij de groep, maar zullen ze zeker geen risico’s nemen. Terug wedstrijden spelen zal dan zeker niet voor februari gebeuren. 

Ook op Andrew Robertson zullen we nog een tijdje kunnen wachten. Hij kan zijn schouder nog steeds niet optimaal bewegen. Hij kan wel veel doen op training, maar zonder zijn schouder te gebruiken. De linksback zal zeker niet voor eind januari de groepstrainingen hervatten. 

De situatie van Stefan Bajcetic is lastiger in te schatten. Volgens Klopp hebben zijn problemen te maken met de groeipijnen. De medische dienst houdt hem goed in de gaten. Soms loopt het goed op training, maar hij mag zijn lichaam niet overbelasten. Het doet denken aan de problemen waarmee Curtis Jones enkele seizoenen op de sukkel was. 

Ook Kostas Tsimikas is buiten strijd, met een gebroken sleutelbeen. Hij zal ook niet terug inzetbaar zijn voor februari of maart. 

Alexis Mac Allister staat dicht bij een terugkeer. Hij zou vandaag of morgen de groepstrainingen kunnen hervatten. Als dat goed loopt, kan hij snel terug in de wedstrijdkern zitten. 

Er was nog geen nieuws over Ben Doak. De jonge aanvaller moest geopereerd worden aan de laterale meniscus van de knie. Hij zal dit seizoen normaal niet meer in actie komen. Ook Joel Matip zullen we dit seizoen niet meer in actie zien, zijn knieoperatie is goed verlopen en hij werkt aan zijn rehabilitatie.