Liverpool sleept drie punten over de streep in Sheffield

Liverpool sleept drie punten over de streep in Sheffield

Sheffield Utd – Liverpool FC 0-2

Liverpool FC heeft de drie punten gepakt op het veld van rode lantaarn Sheffield United. Tegen de stugge thuisploeg viel de verlossende tweede treffer pas in blessuretijd. Hierdoor bleef het lang spannend. 

Liverpool ging al snel op zoek naar doelpunten, maar Mohamed Salah kreeg de bal niet binnen het kader. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Sheffield, maar Caoimhin Kelleher pakte uit met een uitstekende redding bij de poging van James McAtee. In de 37ste minuut kwamen de Reds op voorsprong na een hoekschop van Trent Alexander-Arnold. Virgil van Dijk stond helemaal vrij voor doel en liet de kans niet liggen. Salah was nog dicht bij de 0-2, maar zijn poging was te centraal. 

Na de pauze had LFC aanvankelijk de controle en ook enkele kansen. Invaller Darwin Nunez kreeg de bal niet voorbij doelman Wesley Foderingham toen hij door de buitenspelval glipte. Hierdoor bleef het bibberen tot het einde. Sheffield kwam een aantal keer dreigend opzetten en flirtte meermaals met een strafschop. In blessuretijd viel dan toch de verlossende 0-2. Nunez had al een paar slechte ballen gespeeld, maar dit keer pakte hij uit met de perfecte voorzet voor Dominic Szoboszlai, die als een echte goalgetter afwerkte. 

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Gomez, Endo, Mac Allister (Jones, 59), Szoboszlai, Diaz (Nunez, 67), Salah (Elliott, 67), Gakpo (Gravenberch, 86).