Trent trapt Liverpool op de valreep voorbij Fulham

Trent trapt Liverpool op de valreep voorbij Fulham

Liverpool FC – Fulham 4-3

Liverpool FC is geklommen naar de tweede plaats in de Premier League na een spectaculaire overwinning tegen Fulham. De Reds leken af te stevenen op een zeldzame thuisnederlaag, maar in de slotfase werd de situatie nog rechtgezet. Hierdoor profiteren ze optimaal van de puntendeling (3-3) in de topper tussen Man City en Tottenham. 

Tien minuten voor tijd leek Bobby de Cordova-Reid de winnende treffer voor Fulham binnen te koppen, maar in een waanzinnige minuut trok LFC het laken alsnog naar zich toe. Invaller Wataru Endo scoorde op aangeven van Mohamed Salah zijn eerste goal in de Premier League en Trent Alexander-Arnold haalde met een sublieme knal de drie punten binnen. 

Liverpool was sterk aan de match begonnen en kwam verdiend op voorsprong toen Bernd Leno een vrije trap van Alexander-Arnold in zijn eigen doel werkte. Ex-Liverpoolspeler Harry Wilson scoorde echter al snel de 1-1. Dankzij een pegel van Alexis MacAllister kwam LFC terug op voorsprong, maar vlak voor rust maakte Kenny Tete er 2-2 van. 

Na de pauze waren de beste kansen voor Darwin Nunez, maar hij kreeg de bal niet tegen de netten. Eén keer vond hij het doelkader op zijn weg. Plots kwam Fulham op voorsprong, maar de Reds haalden alsnog he laken naar zich toe.

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Matip (Konate, 69), Van Dijk, Tsimikas, Mac Allister (Gomez, 64), Szoboszlai (Gakpo, 64), Gravenberch (Endo, 83), Salah, Nunez, Diaz.