Liverpool wint vlot van Toulouse

Liverpool wint vlot van Toulouse

Liverpool FC – Toulouse 5-1

Liverpool FC heeft opnieuw vlot gewonnen in de Europa League. Toulouse hield een half uur stand, maar moest uiteindelijk toch nog een zware nederlaag slikken. Na de 5-1 prijken de Reds op kop in groep E met 9 op 9 en een doelsaldo van 10-2. En ondertussen kon Jurgen Klopp ook verschillende jongeren laten proeven van topvoetbal.

Vandaag stond Caoimhim Kelleher opnieuw in doel en ook de 19-jarige Luke Chambers stond aan de aftrap. Verder waren er invalbeurten voor drie andere jongeren Callum Scanlon, James McConnell en Jarrel Quansah. Toen was de match wel al gespeeld. 

Diogo Jota had LFC al vroeg op voorsprong gebracht na een knappe solo. Liverpool bleef drukken, maar kreeg op de counter het deksel op de neus. Thijs Dallinga glipte door de buitenspelval en werkte koelbloedig af. Na een half uur spelen trokken de Reds het laken terug naar zich toe. Wataru Endo kopte een uitgemeten voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen en de bedrijvige Darwin Nunez scoorde uit een moeilijke hoek na een infiltratie van Ryan Gravenberch en Curtis Jones

Na de pauze hield de thuisploeg de match onder controle. LFC liep nog verder uit via Gravenberch na een indrukwekkende solo van Nunez. De Uruguayaan ging vlot voorbij de laatste verdediger en de keeper, maar trapte dan tegen de paal, gelukkig was Gravenberch goed gevolgd. Samen met enkele jongeren, mocht ook Mohamed Salah de benen nog even los gooien en hij wou graag zijn naam op het scorebord zetten. Dat lukte ook nog op aangeven van een andere invaller, Cody Gakpo. Salah kapte zich mooi vrij en trapte met rechts recht in de winkelhaak. 

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold (Quansah, 66), Gomez, Matip, Chambers (Scanlon, 66), Endo, Jones (McConnell, 88), Gravenberch (Salah, 68), Elliott, Jota, Nunez (Gakpo, 66).