Liverpool wint op een drafje van Union

Liverpool wint op een drafje van Union

Liverpool FC – Union 2-0

Liverpool FC heeft zonder veel moeite gewonnen van Union. De Reds hadden vanaf de eerste minuut veel balbezit en speelden zonder vuur, maar hadden wel altijd de controle en creëerden ook enkele kansen. Darwin Nunez wrong de grootste kans voor rust de nek om door van dichtbij naast doel te trappen. Aan de overkant kopte Gustaf Nilsson over de deklat. Doelman Anthony Moris had al enkele mooie reddingen verricht, maar vlak voor de koffie ging hij in de fout. Hij loste het schot van Trent Alexander-Arnold en Ryan Gravenberch was er als de kippen bij om de bal binnen te prikken. 

Na de pauze hetzelfde spelbeeld met veel balbezit en enkele doelpogingen van Liverpool, maar Union kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit. In blessuretijd scoorde Diogo Jota de 2-0 na een warrige counter. 

Liverpool prijkt met 6/6 bovenaan in groep E van de Europa League. Toulouse volgt met 4/6. Nu staan twee duels tegen de Fransen op het programma voor de Reds. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Gomez, 62), Konate, Quansah, Tsimikas, Endo (Mac Allister, 46), Gravenberch (Szoboszlai, 78), Elliott, Jota, Salah (Jones, 46), Nunez (Diaz, 46).