Liverpool FC onderzoekt opties na grote blunder VAR

Liverpool FC onderzoekt opties na grote blunder VAR

De VAR heeft in de wedstrijd tussen Tottenham en Liverpool FC een grove blunder begaan. Het doelpunt van Luis Diaz werd onterecht afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Volgens de Engelse voetbalbond was er sprake van een menselijke fout en een misverstand.

Diaz bracht LFC op voorsprong tegen Tottenham, maar de lijnrechter had zijn vlag in de lucht gestoken. De VAR, Darren England en Dan Cook, zouden gezien hebben dat er geen sprake was van buitenspel, maar er liep iets fout tijdens de communicatie met scheidsrechter Simon Hooper liep het fout. Hij begreep verkeerdelijk dat de VAR bevestigde dat er wel buitenspel was. Hooper was tijdens het duel overigens heel gretig in het uitdelen van kaarten ten nadele van de Reds, zo zagen Curtis Jones en Diogo Jota discutabele rode kaarten. 

De FA heeft al excuses aangeboden voor de grove fout van het scheidsrechterlijke team en de betrokkenen gedurende één duel geschorst. Maar Liverpool FC vindt dat onvoldoende. De club heeft aangegeven dat ze alle mogelijke opties zal onderzoeken om actie te ondernemen. De club eist op zijn minst een grondig onderzoek.