Alles zat tegen in Tottenham

Alles zat tegen in Tottenham

Tottenham – Liverpool FC 2-1

Liverpool FC heeft in Tottenham zijn eerste nederlaag van het seizoen opgelopen na een ongelooflijke wanprestatie van de wedstrijdofficials en een enorme dosis pech. Na een hele hoop controversiële beslissingen viel de beslissende owngoal in de 96ste minuut. 

Na de nederlaag van Manchester City in Wolves, had Liverpool de leiding in de Premier League kunnen overnemen, maar de scheidsrechter zag dat duidelijk niet zitten. In de 26ste minuut rolde Curtis Jones met zijn voet over de bal en raakte dan Yves Bissouma. Volgens ref en VAR een gevaarlijke actie en rood waard. 

Met een mannetje minder bleven de Reds goed meespelen en Luis Diaz leek LFC op voorsprong te brengen na een snelle tegenaanval. De goal werd echter onterecht afgekeurd voor buitenspel. De VAR was even het noorden kwijt en greep dit keer niet in. Niemand kon deze beslissing begrijpen. Zoals de ironie het meestal wil, scoorde de onvermijdelijke Son Heung-Min voor Tottenham vrijwel meteen aan de overkant. 

Liverpool gaf niet op en Cody Gakpo scoorde vlak voor rust de gelijkmaker, maar hij blesseerde zich wel bij de actie. Zijn vervanger, Diogo Jota, zou niet lang op het veld staan. Scheidsrechter Simon Hooper vond dat hij de Spurs ook na rust een handje moest helpen. Op een paar minuten tijd gaf hij Jota twee discutabele gele kaarten, de eerste voor een duidelijke schwalbe van de tegenstander. 

Met negen tegen elf werd het een titanenwerk voor de resterende Reds, maar ondanks de numerieke minderheid en de duidelijke partijdigheid van Hooper, hielden de Reds vlot stand. Tottenham kreeg geen enkele uitgespeelde kans, maar in de 96ste minuut liep het alsnog fout voor LFC. Joel Matip werkte een lage voorzet ongelukkig in eigen doel. 

Liverpool: Alisson, Gomez (Konate, 73), Matip, Van Dijk, Robertson, Mac Allister (Gravenberch, 80), Szoboszlai, Jones, Diaz (Endo, 73), Salah (Alexander-Arnold, 73), Gakpo (Jota, 46).