Liverpool knokt zich voorbij Leicester in League Cup

Liverpool knokt zich voorbij Leicester in League Cup

Liverpool FC – Leicester City 3-1

Liverpool FC bekert verder na een felbevochten, maar oververdiende zege tegen Leicester City. Opnieuw kwamen de Reds al vroeg op achterstand, maar opnieuw wonnen ze met 3-1. Het is de vierde keer op rij dat LFC met 3-1 wint.

Leicester verraste Liverpool al in de tweede minuut met een perfecte counter, afgewerkt door Kasey McAteer. De Foxes speelde heel gretig en probeerden hoog druk te zetten. Liverpool was echter de betere ploeg en creëerde ook enkele kansen. Ben Doak knalde van dichtbij tegen de dwarsligger, terwijl andere doelpogingen te centraal of naast doel waren. 

Na de koffie lukte het wel voor een dominant spelend Liverpool. Cody Gakpo kopte al snel de gelijkmaker binnen, op aangeven van landgenoot Ryan Gravenberch. Liverpool bleef drukken, maar het was wachten op invaller Dominic Szoboszlai om er 2-1 van te maken. Wataru Endo zag dat de Hongaar een beetje ruimte had. Szoboszlai haalde verschroeiend hard uit, recht in de winkelhaak. Een juweeltje! De Reds bleven drukken en kansen bijeenspelen, maar ook kansen missen. Tot Jarrel Quansah zich vlak voor tijd sterk doorzette en de bal inspeelde op Diogo Jota. Die devieerde de bal met een subliem hakje in doel. 

Liverpool: Kelleher, Jones (Bajcetic, 79), Konate, Quansah, Tsimikas (Chambers, 90), Endo, Gravenberch (Nunez, 65), Elliott, Doak (Szoboszlai, 65), Jota, Gakpo.