Morton, Stephenson, Norris, Phillips en Koumetio worden uitgeleend

Morton, Stephenson, Norris, Phillips en Koumetio worden uitgeleend

Liverpool FC heeft, naar goede gewoonte, vlak voor het sluiten van de transfermarkt enkele spelers op huurbasis bij een andere club gestald. De transfermarkt sluit op 1 september om 24u00.

Nathaniel Phillips moet de defensie van Celtic Glasgow versterken tot einde december. De Schotse topclub heeft last van een blessuregolf. Phillips komt al sinds 2016 uit voor LFC en speelde 29 keer voor de eerste ploeg. Vorig seizoen kwam de 26-jarige verdediger amper vijf keer in actie. 

Billy Koumetio zal tot het einde van het seizoen uitkomen voor USL Dunkerque. De 20-jarige verdediger moet ervaring opdoen bij de ploeg uit League 2. Koumetio speelde twee keer voor de eerste ploeg van LFC. Hij werd eerder uitgeleend aan Austria Wenen. 

James Norris wordt uitgeleend aan de buren van Tranmere Rovers, uitkomend in League Two. De 20-jarige linksback heeft al twee keer gespeeld voor de eerste ploeg van LFC. Hij is sinds de U9 aangesloten bij de club. 

Luca Stephenson versierde enkele uren voor de deadline nog een tijdelijke overgang naar Barrow. De 19-jarige Stephenson kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten. Hij werd door LFC op zijn vijftiende bij Sunderland weggeplukt en was een vaste waarde bij de U21 van LFC. Barrow komt uit in League Two. 

Tyler Morton was de laatste die een huurdeal kon afronden. De 20-jarige middenvelder zal dit seizoen voor Hull City uitkomen in the Championship. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis 46 wedstrijden voor Blackburn in dezelfde competitie. Morton is al sinds de U7 een speler van LFC en kwam negen keer uit voor de eerste ploeg.