Nunez redt de meubelen in Newcastle

Nunez redt de meubelen in Newcastle

Newcastle – Liverpool FC 1-2

Beide ploegen vlogen er vanaf het eerste fluitsignaal vol in, maar dat leverde niet meteen kansen op. Vlak voor het half uur kon Newcastle het laken naar zich toe trekken. Trent Alexander-Arnold liet de bal onder zijn voet glijden en Anthony Gordon profiteerde. Hij stoof alleen op Alisson Becker af en liet de doelman kansloos. Drie minuten later werd de opdracht een stuk lastiger voor de Reds. Virgil van Dijk haalde de doorgebroken Alexander Isak neer en kreeg een rode kaart voor de neus. 

Newcastle probeerde verder uit te lopen, maar met behulp van de deklat hield Alisson zijn netten schoon. Ook na de koffie moest het doelkader de Braziliaan helpen. Dan was het moment van invaller Darwin Nunez aangebroken. Op een snelle counter maakte hij er 1-1 van. In blessuretijd stuurde Mohamed Salah Nunez opnieuw diep en de Uruguayaan liet de kans niet liggen. Met twee doelpunten werd hij zo de held van de avond voor LFC. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip (Quansah, 77), Van Dijk, Robertson, Endo (Elliott, 58), Mac Allister (Nunez, 77), Szoboszlai, Diaz (Gomez, 33), Gakpo (Jota, 58), Salah.