Spitsen tanken vertrouwen tegen Karlsruher SC

Spitsen tanken vertrouwen tegen Karlsruher SC

Karlsruher SC – Liverpool FC 4-2

Liverpool FC is de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 gestart met een verdiende overwinning tegen een uiterst defensief Karlsruhe. De Reds speelden dominant, maar slikten twee tegengoals en moesten er hard voor werken tot de slotfase. 

De Reds kwamen al snel op voorsprong via Darwin Nunez. De Uruguyaan kwam alleen voor goal, maar besloot nog te passen op Mohamed Salah. De Egyptenaar speelde de bal terug naar Nunez, waardoor die wel moest scoren. Liverpool leek op weg naar een ruime voorsprong en bij een hoekschop kopte Virgil van Dijk de bal keihard in doel. Om onduidelijke reden keurde de ref de goal af. 

Karlsruhe kwam iets beter in de match en kwam na een wereldgoal van Lars Stindl terug op gelijke hoogte. Bij de rust stuurde Jurgen Klopp elf andere Liverpudlians het veld op. Ook dit elftal kwam met aanvallende intenties het veld op, maar liep al snel op een counter. Sebastian Jung knalde de bal in de korte hoek binnen. 

Liverpool nam de wedstrijd opnieuw in handen met veel druk naar voor en enkele kansen. Joel Matip kopte recht op de keeper. De levendige Ben Doak was een paar keer gevaarlijk. Calum Scanlon was dicht bij een treffer, maar doelman Patrick Drewes ging goed plat. Uiteindelijk brak Cody Gakpo de ban op aangeven van Diogo Jota

In de slotfase tankte ook Jota nog vertrouwen, met twee doelpunten. Bij de eerste dribbelde hij knap tot aan de kleine backlijn en werkte beheerst af, meteen daarna stuurde Alexis Mac Allister hem op weg naar de 2-4. 

Liverpool eerste helft: Kelleher, Bradley, Konate, Van Dijk, Robertson, Alexander-Arnold, Clark, Szoboszlai, Diaz, Salah, Nunez.

Liverpool Tweede helft: Jaros, Gomez, Mac Allister, Gakpo, Jota, Tsimikas, Matip, Scanlon (79′ Koumas), Doak, McConnell, Quansah.

 

Kwamen niet in actie: Alisson, Thiago, Adrian, Henderson, Bajcetic, Phillips, Pitaluga, Frauendorf, Mrozek, Jones en Elliott.