Schema Europa, FA Cup en League Cup

Schema Europa, FA Cup en League Cup

UEFA Europa League

Liverpool FC zal dit seizoen aantreden in de UEFA Europa League. In het verleden wonnen de Reds drie keer de Uefa Cup, de voorloper van deze competitie. Nu mag LFC direct aantreden in de groepsfase. Op 1 september wordt geloot voor deze fase en kent LFC zijn programma. 

De wedstrijden zullen doorgaan op 21 september, 5 oktober, 26 october, 9 november, 30 november en 14 December. De eerste van elke groep stoot rechtstreeks door naar de volgende ronde, de tweede moet een extra play-off spelen.  

De finale staat op 22 mei 2024 op het programma, in de Dublin Arena in Ierland. Dat zou een korte trip zijn voor de fans van Liverpool FC. 

 

FA Cup

Liverpool won de FA Cup al acht keer, de laatste keer in 2022. De Reds zullen in de competitie komen in de derde ronde, tijdens het weekend van 6 januari. Op 27 januari staat de vierde ronde geprogrammeerd. Daarna volgen 28 februari (midweek), kwartfinales op 16 maart en halve finales op 20 april. De finale van de FA Cup zal gespeeld worden op Wembley op 25 mei 2024. 

 

League Cup

Met negen eindzeges is Liverpool FC de meest succesvolle club in deze beker. De zoektocht naar een tiende bekersucces begint voor LFC in de derde ronde in de week van 25 september. Tijdens de herfstvakantie (eind oktober, begin november) staat de vijfde ronde op het programma. De kwartfinale volgt in de week van 18 december. De halve finale wordt gespeeld in de week van 8 januari en 22 januari, over twee wedstrijden. De finale in Webley zal doorgaan op 25 februari.