Liverpool FC koopt Melwood terug voor de vrouwen

Liverpool FC koopt Melwood terug voor de vrouwen

Liverpool FC heeft Melwood terug gekocht. Het doel is om er een modern trainingscentrum neer te poten voor de vrouwenploeg van LFC. 

Liverpool FC trainde bijna zeventig jaar op Melwood. Vier jaar geleden verkocht de club de faciliteiten aan Torus, een investeringsmaatschappij die betaalbare woningen bouwt. Er waren echter nog geen gebouwen opgetrokken en nu koopt LFC de gronden terug. De club had de voorbije jaren verschillende alternatieven onderzocht, maar Melwood bleek de beste optie. 

De iconische site zal helemaal getransformeerd worden op maat van de vrouwenploeg. Met topfaciliteiten wil de club de beste spelers aantrekken. Ook zal er ruimte zijn voor FEFA (Fowler Education and Football Academy), dat een opleiding voorziet voor jonge voetballers.