Spelers worden in Liverpool verwacht vanaf 8 juli 2023

Spelers worden in Liverpool verwacht vanaf 8 juli 2023

Liverpool FC heeft momenteel vier vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan tijdens de voorbereiding op het seizoen 2023-2024. De Reds spelen twee duels in Duitsland en twee in Singapore: meer info. Daar komen waarschijnlijk nog twee oefenduels bij, beiden na de trip naar Singapore. 

LFC zal geen enkele oefenwedstrijd op Anfield afwerken deze zomer. De werken aan de tribune tegen Anfield Road zijn nog aan de gang. Tijdens de komende maanden zal het dak onder handen worden genomen. Hierdoor zal voetballen op Anfield uitgesloten zijn. Om die reden heeft de club ook al gevraagd om de eerste thuismatch in de Premier League op verplaatsing af te werken. 

Jurgen Klopp verwacht de eerste spelers terug in Liverpool op 8 juli. Ze zullen in het AXA training centre medische en fysieke testen ondergaan. Op 14 juli zullen ook de internationals terugkeren naar Liverpool. Deze komende de volgende twee weken nog in actie voor hun vaderland en hebben ook nood aan een rustperiode. 

Rond die datum zullen de Reds ook vertrekken naar hun oefenkamp in Duitsland. Dit zal doorgaan in Donaueschingen, in het Zwarte Woud. Dat is de streek waar Klopp is opgegroeid. Op 19 juli staat daar de eerste oefenmatch op het programma, tegen Karlsruher SC.