Op 15 juni kennen we speelschema Premier League

Op 15 juni kennen we speelschema Premier League

Op 15 juni om 10u00 zal de Premier League het speelschema voor het seizoen 2023-2024 voorstellen. Dan weten de clubs in principe wanneer ze tegen wie spelen. De wedstrijden kunnen uiteraard nog worden verschoven op vraag van de tv-zenders, omwille van bekervoetbal of andere omstandigheden. 

Het nieuwe seizoen zal starten op zaterdag 12 augustus, maar mogelijk al vrijdagavond 11 augustus. Na drie verstoorde seizoenen, door covid en Qatar, zou het volgende seizoen terug een “normaal” seizoen moeten opleveren. Op zondag 19 mei staat de laatste speeldag op het programma. 

Er zal rekening worden gehouden met enkele zaken. Zo zal er tijdens de kerstperiode telkens minstens 48 uur zitten tussen twee opeenvolgende wedstrijden. Er zal gespeeld worden tijdens 34 weekends, drie keer tijdens de week en één keer tijdens een “Bank Holliday”. Van 13 tot 20 januari is de winterpauze. 

De Premier League neemt afscheid van Leicester, Leeds en Southampton. De nieuwe ploegen zijn Burnley, Luton Town en Sheffield United.