Waar speelt Liverpool volgend seizoen Europees?

Waar speelt Liverpool volgend seizoen Europees?

Voor het eerst in jaren heeft Liverpool FC het lastig om zich te plaatsen voor de Champions League. De Reds zijn momenteel op achtervolgen aangewezen, maar Europees voetbal in 2023-2024 is zeker nog haalbaar. Wat kan er gebeuren? 

Als Liverpool alsnog bij de eerste vier eindigt, dan zullen de Reds volgend seizoen opnieuw uitkomen in de Champions League. Chelsea of Man Utd kunnen dan nog wel roet in het eten gooien als ze beiden niet in de top vier eindigen en wel de Champions League en de Europa League winnen dit seizoen. 

De winnaar van de FA Cup (Man Utd, City, Brighton of Sheffield) plaatst zich voor de UEFA Europa League volgend seizoen. Ook de vijfde in de Premier League mag naar de groepsfase van de Europa League. Als de winnaar van de FA Cup zich via de Premier League plaatst voor Europees voetbal, gaat de spot naar de zesde in de Premier League. Momenteel staan drie van de vier halve finalisten voor LFC in de Premier League, enkel Sheffield mag de beker niet winnen. 

De winnaar van de League Cup (Man Utd) mag normaal naar de kwalificaties van de UEFA Conference League. Als deze ploeg zich kan plaatsen voor een andere Europese beker, dan gaat de post naar de volgende in het klassement. Op die manier kan ook de zevende in de Premier League zich nog plaatsen voor Europees voetbal, namelijk de voorronde van de Conference League. 

Als de Reds volgend seizoen Europees willen spelen, moeten ze dus zorgen dat ze bij de eerste zeven eindigen en hopen dat Chelsea of Sheffield geen beker winnen dit seizoen. Plaats vijf en zes zouden momenteel een plaats in de Europa League opleveren, plaats zeven voor de Conference League. Liverpool moet dus vooral hopen dat het over Aston Villa kan klimmen.