Liverpool tankt vertrouwen in Leeds

Liverpool tankt vertrouwen in Leeds

Leeds United – Liverpool FC 1-6

Liverpool heeft voor het eerst sinds vijf maart nog eens een wedstrijd gewonnen. Toen haalden de Reds het met 7-0 van Man United, nu werd ook Leeds United vernedert. Met 1-6 smeren de Reds Leeds hun zwaarste thuisnederlaag ooit aan. 

Leeds hoopte om een afstraffing te vermijden en begon heel defensief aan de partij. Liverpool moest dan ook even zoeken naar openingen en na een half uur spelen kwam de doorbraak. Trent Alexander-Arnold met een kenmerkende lage voorzet en Cody Gakpo liep de bal in doel. Nog voor rust stond het 0-2 nadat Diogo Jota spitsbroeder Mohamed Salah diep stuurde. 

Na de koffie probeerde Leeds nog even terug te vechten en Ibrahima Konaté hielp een handje. Hij stond even te slapen en liet Luis Sinisterra de bal afsnoepen en die verschalkte ook Alisson Becker. Lang duurde de heropleving niet. Curtis Jones met een knappe doorsteekpass naar Jota en Liverpool had opnieuw twee doelpunten voorsprong. 

Na de bevrijdende 1-3 kwamen de Reds helemaal op dreef en Leeds kreeg er nog drie om de oren. Salah en Jota mochten beiden nog een tweede keer scoren. Voor Salah was het een koud kunstje nadat hij helemaal vrij stond en Jota deed het van buiten de backlijn met zijn scheenbeen. 

Jurgen Klopp vond het tijd voor wat wissels en ook invaller Darwin Nunez mocht nog vertrouwen tanken. Na opnieuw een heerlijke assist van Alexander-Arnold kreeg hij veel tijd om de bal in doel te werken. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho Thiago, 85), Henderson (Milner, 82), Jones, Jota (Firmino, 82), Salah (Nunez, 81), Gakpo (Diaz, 81).