Liverpool en Chelsea schieten niets op met 0-0

Liverpool en Chelsea schieten niets op met 0-0

Liverpool FC – Chelsea 0-0

Liverpool FC en Chelsea zakken verder weg in de Premier League na een scoreloos gelijkspel. Beide topclubs maken een wisselvallig seizoen door en stonden onder druk om te winnen, maar niet verliezen bleek belangrijker. 

Chelsea leek al vroeg op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Kai Haverts werd afgekeurd door de VAR vanwege buitenspel. Nadien werd het een toneel zonder mooi voetbal of kansen. Chelsea kon wel een paar keer dreigen bij stilstaande fases. Doordat de defensie telkens stond te slapen, moest Alisson Becker toch een paar keer redding brengen. Naarmate de rust naderde, kwamen de Reds toch een paar keer gevaarlijk opzetten, maar doelrijpe kansen leverde dat niet op. 

Jurgen Klopp moet zich boos gemaakt hebben in de kleedkamer want de Reds kwamen gemotiveerd terug het veld op. Het werd echter een stormpje in een glas water. Naby Keita kreeg een kans om uit te halen, maar links is duidelijk niet zijn beste voet. Pas toen beide managers begonnen te wisselen, kwam er wat meer tempo in de wedstrijd. Chelsea kreeg een paar halve kansen en ook Liverpool kon een paar keer dreigen via de invallers. Voor Darwin Nunez was de hoek te schuin en Trent Alexander-Arnold knalde wild over. 

In blessuretijd begon bij beide teams het besef te komen dat ze moesten winnen. Dat zorgde vooral voor discussies en enkele hevige duels, maar geen kansen. Zo eindigde een gespannen duel tussen twee ploegen uit de buik van de Premier League op een droevig 0-0 gelijkspel. 

Liverpool: Alisson, Milner (Alexander-Arnold, 72), Konate, Gomez, Robertson, Bajcetic (Fabinho, 82), Thiago, Keita (Nunez, 63), Elliott (Jones, 82), Salah, Gakpo (Henderson, 82).