Twee owngoals van Faes helpen Liverpool aan drie punten

Twee owngoals van Faes helpen Liverpool aan drie punten

Liverpool FC – Leicester City

Liverpool FC heeft 2022 afgesloten met een zege tegen Leicester. Na een zwakke start kregen de fans een opwindende eerste helft te zien. Daarin vielen twee owngoals. Uiteindelijk trokken de Reds het laken naar zich toe. 

De wedstrijd begon slecht voor Liverpool FC. Al in de vierde minuut mocht Kiernan Dewsbury-Hall centraal door de defensie wandelen en hij trapte de bal buiten het bereik van Alisson Becker tegen de netten. Liverpool ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en creëerde ook enkele kansen, maar had de hulp van Wout Faes nodig om de bal in doel te krijgen. Hij scoorde vlak voor rust twee owngoals. 

Na de pauze bleven de betere kansen voor LFC. Vooral een erg bedrijvige Darwin Nunez was regelmatige gevaarlijk, maar zijn vizier stond opnieuw niet scherp. Hierdoor bleef het, ondanks de controle van Liverpool, toch spannend tot het einde. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Gomez, 86), Matip, Van Dijk, Robertson (Tsimikas, 62), Thiago, Henderson, Elliott (Bajcetic, 86), Oxlade-Chamberlain (Keita, 62), Salah, Nunez.