Liverpool pakt drie punten in Birmingham

Liverpool pakt drie punten in Birmingham

Aston Villa – Liverpool FC 3-1

Liverpool FC heeft relatief vlot gewonnen van Aston Villa in een entertainende wedstrijd. Vooral voor rust ging het op en neer, maar de Reds leken altijd de controle te houden.

De Reds kwamen vol goesting uit de kleedkamer en na vijf minuten lag de bal al in doel na een heerlijke aanval. Trent Alexander-Arnold krulde de bal over de defensie, Andrew Robertson pikte Mohamed Salah uit en die mocht de bal in een leeg doel leggen. In een leuke eerste helft kregen beide ploegen kansen. Darwin Nunez speelde uitstekend, maar kreeg de bal niet voorbij doelman Robin Olsen. Aan de overkant moest ook Alisson Becker een paar keer in actie komen. 

Op het half uur viel de verlossende tweede treffer voor LFC. Na een hoekschop legde Salah de bal terug op Virgil van Dijk en die vond een weg naar de netten tussen een bos van benen. 

Na de koffie kwamen de Villains beter voor de dag terwijl de Reds niet meteen bij de zaak waren. Na enkele waarschuwingen klauterde de thuisploeg na een uur spelen dan ook verdiend terug in de match. Ollie Watkins scoorde de aansluitingstreffer. We leken af te stevenen op een nerveuze slotfase, vooral omdat Nunez kansen bleef missen. Maar hij bleef ook goede acties maken en bij één van die acties viel de bal voor invaller Stefan Bajcetic die door de benen van een verdediger de 1-3 scoorde. 

Liverpool blijft door deze zege zesde in de Premier League en kruipt dichter bij de top vier. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Thiago, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Salah, Nunez.

Subs: Kelleher, Gomez, Keita, Elliott, Tsimikas, Carvalho, Bajcetic, Phillips, Doak.