Liverpool ligt uit de League Cup na topper

Liverpool ligt uit de League Cup na topper

Manchester City – Liverpool FC 3-2

Liverpool FC ligt uit de League Cup. De Reds verloren de topper van de achtste finales tegen Manchester City met 3-2. LFC kwam drie keer op achterstand, twee keer konden de bezoekers terugslaan, maar de derde was er te veel aan. 

Manchester City begon heel sterk aan de partij en al na tien minuten spelen stond de thuisploeg 1-0 voor. Kevin De Bruyne gooide de bal voor doel en Erling Haaland dook op voor de slapende Joe Gomez. Tien minuten later stonden de bordjes terug in evenwicht. Na een lage voorzet van James Milner, legde Fabio Carvalho de bal rustig in doel. 

In een evenwichtige eerste helft hadden beide ploegen nog kansen, vooral Darwin Nunez was dicht bij een treffer. Liverpool verloor James Milner met een blessure. 

Na de koffie kregen de fans meteen twee doelpunten voorgeschoteld. Rhiad Mahrez pikte de verre bal van Rodri uit de lucht en zette Andrew Robertson in de wind. Caoimhin Kelleher was opnieuw kansloos. Lang konden de Citizens dit keer niet genieten van de voorsprong. Nunez toond zijn snelheid en pakte uit met een verrassende bal naar Mohamed Salah, die liet de kans op de 2-2 niet liggen. 

Op het uur pakte de Bruyne opnieuw uit met een schitterende voorzet. Aan de tweede paal liepen twee Citizens vrij, Nathan Aké werkte de bal binnen. Liverpool gaf niet op en creëerde nog enkele kansen. Nunez zijn vizier stond echter niet scherp vandaag. Aan de overkant hield Kelleher de Reds een paar keer recht, maar het mocht niet baten voor LFC. Na een spannende topper trok City het laken naar zich toe. 

Liverpool: Kelleher, Milner (Phillips, 38), Gomez, Matip, Robertson, Bajcetic (Fabinho, 46), Thiago (Keita, 70), Elliott (Henderson, 57), Carvalho (Oxlade-Chamberlain, 46), Salah, Nunez.