Salah en Nunez scoren tegen Napoli

Salah en Nunez scoren tegen Napoli

Liverpool FC – Napoli 2-0

Liverpool FC heeft de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen van Napoli. Hierdoor eindigen de Reds tweede in groep A. Zowel LFC als Napoli hebben  punten, maar de Italianen blijven eerste. 

Beide ploegen waren voor de aftrap al zeker van de kwalificatie, maar Liverpool had wat recht te zetten na recente nederlagen. In de heenmatch kregen de Reds nog een 4-1 om de oren, dit keer trokken ze het laken naar hun toe. Mohamed Salah en Darwin Nunez scoorden de doelpunten.  

Voor rust had Liverpool het meeste van het spel, maar vielen er kansjes aan beide kanten. Vlak na de koffie was Napoli een paar keer gevaarlijk, daarna viel het wat stil. In de slotfase mocht Nunez invallen en gingen de Reds op zoek naar de overwinning. Na enkele doelpogingen van Nunez en Salah was het in de 85ste minuut dan toch raak. Alex Meret kon de kopbal van Nunez nog keren, maar Salah scoorde in de rebound. In blessuretijd deed Nunez hetzelfde nadat een kopbal van Virgil van Dijk werd gekeerd.  

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Ramsay, 87), Konate, Van Dijk, Tsimikas, Fabinho, Milner (Elliott, 48), Thiago (Bajcetic, 87), Jones (Nunez, 72), Salah, Firmino (Carvalho, 87).