Leeds levert Liverpool koude douche op

Leeds levert Liverpool koude douche op

Liverpool FC – Leeds United 1-2

Liverpool FC heeft opnieuw een nederlaag geleden in de Premier League. Tegen Leeds liep het fout bij de start en vlak voor tijd. Hierdoor mogen de Reds hun titelambities dit seizoen al opbergen en ook in de strijd voor een plaats bij de eerste vier wordt het een lastige missie. 

Liverpool stond al na vier minuten in het krijt tegen Leeds. Ondanks de late aftrap, waren enkele spelers nog niet goed wakker. Joe Gomez speelde slecht terug op Alisson Becker, deze gleed uit en Virgil van Dijk zag het te laat gebeuren om nog te reageren. Rodrigo Moreno was wel bij de pinken en prikte de bal in een leeg doel. Het was de prelude van een nerveus eerste half uur waarin weinig lukte voor de Reds. 

Met een gelukje kwam Liverpool wel terug op gelijke hoogte via Mohamed Salah, maar toch bleef het zoeken naar ritme. Liverpool ontsnapte toen Brenden Aaronson tegen de dwarsligger trapte. Aan de overkant viel een afgeweken voorzet van Andrew Robertson bijna in doel. 

Na de pauze bleef het temp laag, maar toch kon Liverpool enkele kansen versieren. Doelman Illan Meslier moest meermaals redding brengen bij pogingen bij Darwin Nunez, Roberto Firmino, Jordan Henderson en Salah. Vooral Nunez was dicht bij de winnende treffer. 

Vlak voor tijd kon Leeds nog een gevaarlijk counteren en dat leverde meteen een uitzinnig feestje op voor de bezoekers. Crysencio Summerville zorgde voor de cruciale goal. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Milner, 79), Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho (Henderson, 60), Thiago, Elliott (Jones, 60), Salah, Firmino, Nunez.