Liverpool stoot door na 0-3 in Amsterdam

Liverpool stoot door na 0-3 in Amsterdam

Ajax – Liverpool FC 0-3

Liverpool FC heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League na een ruime zege op Ajax. De thuisploeg speelde een sterke eerste helft, maar uiteindelijk trok Liverpool het laken naar zich toe. 

De spelers van Ajax stonden heel scherp en creëerden ook al snel kansen. Steven Berghuis knalde van dichtbij tegen de paal. De meeste doelpogingen gingen naast, maar Alisson Becker moest alert blijven en had één keer een block van Trent Alexander-Arnold nodig. Liverpool eindigde de eerste helft sterker en Mohamed Salah bracht de Reds 0-1 voor na een knappe assist van Jordan Henderson. Na een heerlijke aanval mocht Darwin Nunez de bal in een leeg doel tikken, maar hij vond de paal op zijn weg. 

Na rust scoorde Nunez dan toch, hij kopte een hoekschop van Andrew Robertson via de paal binnen. Drie minuten later knalde Harvey Elliott de bal hoog en droog in doel na een assist van Salah. Met de 0-3 op het bord, was de match gespeeld. Ajax probeerde nog wel, maar de zege kwam nooit in gevaar voor LFC. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson (Tsimikas, 87), Fabinho (Bajcetic, 71), Henderson (Milner, 71), Elliott (Carvalho, 71), Salah, Firmino, Nunez (Jones, 62).