Liverpool legt Haaland aan de ketting en Salah scoort

Liverpool legt Haaland aan de ketting en Salah scoort

Liverpool FC – Manchester City

Liverpool FC heeft in een kolkend Anfield met het kleinste verschil gewonnen van Manchester City. In een felbevochten topper scoorde Mohamed Salah een kwartier voor tijd het enige doelpunt. Na een verre uittrap van Alisson Becker kapte hij zich knap vrij en verschalkte Ederson met een plaatsbal. 

Eerder had Salah ook al eens de kans gekregen om alleen door te gaan op Ederson, maar toen trok de doelman van de Citizens nog aan het langste end. Aan de overkant was Pep Guardiola razend nadat een goal van Phil Foden werd afgekeurd door de VAR. In aanloop naar de treffer had Erling Haaland een trekfout gemaakt. Het was niet het avondje van Haaland die de bal niet voorbij Alisson kreeg. 

In een nerveuze slotfase zag Jurgen Klopp nog een rode kaart na fel protest omwille van een overtreding op Salah.

Liverpool: Alisson, Milner, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho (Henderson, 72), Thiago, Elliott (Carvalho, 72), Jota (Tsimikas, 90), Firmino (Nunez, 72), Salah (Alexander-Arnold, 89).