Liverpool blaast Rangers weg na rust

Liverpool blaast Rangers weg na rust

Rangers – Liverpool FC 1-7

Liverpool FC heeft vertrouwen getankt in Glasgow. Bij de rust stond het 1-1, maar in de tweede helft bouwden de Reds een feestje. In groep A is LFC nu dicht bij de kwalificatie met 9/12. Napoli is al zeker van de volgende ronde. Ajax heeft drie punten, Rangers blijft met lege handen achter. 

Liverpool keek opnieuw al vroeg tegen een achterstand aan. Scott Arfield bracht de Rangers na zeventien minuten spelen op voorsprong. Liverpool sloeg nog voor rust terug via Roberto Firmino, die werkte een voorzet van Kostas Tsimikas binnen. Tien minuten na de koffie prikte Firmino zijn tweede in doel, dit keer op aangeven van Joe Gomez. Ook bij de 1-3 was Firmino belangrijk, met een heerlijke assist voor Darwin Nunez, die de bal in de hoek plaatste. 

Jurgen Klopp voerde enkele wissels door en invaller Mohamed Salah kreeg de kans om zijn vertrouwen op te krikken. De Egyptische goalgetter had het lastig dit seizoen, maar scoorde drie keer in zes minuten. Een ware hattrick, drie keer na assist van een andere invaller: Diogo Jota. In de slotfase mocht ook Harvey Elliott zijn goaltje nog meepikken en de 1-7 op het bord zetten. 

Liverpool: Alisson, Gomez, Konate (Milner, 78), Van Dijk, Tsimikas (Robertson, 68), Fabinho, Henderson (Thiago, 68), Elliott, Carvalho, Firmino (Jota, 72), Nunez (Salah, 68).