Liverpool wint van Rangers

Liverpool wint van Rangers

Liverpool FC – Glasgow Rangers 2-0

Liverpool FC heeft gewonnen van Glasgow Rangers. De Reds speelden een sterke partij en creëerden tal van kansen. Doelman Allan McGregor moest de bezoekers meermaals recht houden. Hij gaf zich enkel gewonnen bij twee stilstaande fases. 

Liverpool ging al snel op zoek naar doelpunten en in de zevende minuut was het al raak. Trent Alexander-Arnold krulde een vrije trap heerlijk over de muur. Darwin Nunez probeerde meermaals om te scoren, maar McGregor stond telkens pal. Ook bij een plaatsbal van Mohamed Salah bracht de ervaren doelman redding. 

Na de koffie viel dan toch de verlossende 2-0. Na een overtreding op de aalvlugge Luis Diaz mocht Salah de strafschop omzetten. LFC kreeg nog kansen om verder uit te lopen, maar McGregor was sterk op dreef. Zijn sterkste redding was een knappe reflex bij een knal van Diogo Jota. In de slotfase kwamen de Rangers nog even opzetten en moest Kostas Tsmikas de bal van de lijn vegen. Bij de daaropvolgende hoekschop bracht Alisson Becker redding. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Gomez, 90), Matip, Van Dijk, Tsimikas, Thiago (Milner, 80), Henderson (Fabinho, 69), Diaz, Salah, Jota (Firmino, 69), Nunez (Elliott, 80).